Om Annika

Välkommen hem till mig!

Vad roligt att DU tittar förbi här! Jag som bor på toppen av Brittbobacken ute i By Kyrkby heter Annika och jag älskar att gegga med lera! Jag flyttade hit 2022 och började genast omvandla stallet i ladan till en söt liten keramikstudio. Och det är där ser jag fram emot att dela med mig av min passion för keramik med DIG.
Namnet Brittbo Keramik kommer alltså av mitt hus som heter Brittbo – Gulligt va? 

Lera för mig är som en vän som jag kan leka fritt med och få ut all min kreativitet genom. Men den har sina egenheter… den kan vara ganska svårflirtad, obstinat och ibland en aning arrogant. Den kräver hela tiden min fulla uppmärksamhet och koncentration… Den surar ur om den blir för blöt eller för torr och vill dårakt inte sammarbeta längre. Men när man börjar lära sig dess personlighet och anpassar spelreglerna lite därefter – då kan man ha vansinnigt roligt ihop!

Nu när jag sätter mig vid drejskivan försvinner tid och rum… mina händer får skapa och min hjärna får vila. Jag älskar att se hur leran omformas och bildar nya föremål i mina händer! Det blir som en meditation med öppna ögon. 

Jag älskar också att lära ut drejning och skapande i lera. Det är så spännande att se andra människors kreativitet och uttryck! Jag gillar att vara pedagogisk och förklara lerans beteende i de olika stadierna. Men jag lämnar också gärna mycket utrymme för var och en att använda sin fantasi i sitt eget skapande. Att skapa i lera är en ständig process och utveckling, och man måste misslyckas många gånger innan man lär sig lerans hemligheter. Det är också det som är så förlåtande med leran! För så länge den inte är bränd, då kan jag återanvända den hur många gånger som helst! Bra va?

Nu hoppas jag vi ses snart, passa på att kika på utbudet av höstens kurser vettja 🙂

Kram Annika